29 OKTOBER

Matchen igår gick tyvärr inte som hoppats, vi forlorade med 4-3. Jag kan inte förstå riktigt varför vi gick ner oss i andra perioden. Men nu är det spelledigt i helgen och nästa helg väntar DM. Förhoppningsvis så ska mina ben vara bra tills dess.

Jag hoppas fortfarande på att allt ska lösa sig med jobbet nu men det blir i så fall att jobba gratis under praktiken. Men samtidigt så finns det tillfällen då jag kommer att få betalt så vad ska man göra?! Ikväll är det iaf jobb på viken som väntar. Skönt att man blir uppringd någon gång så man får tillfälle att jobba en dag på 4 veckor. Jag hoppas nu bara att jag ska slippa bilschemat eftersom jag inte riktigt håller koll på alla adresser när man ska köra bilen. Det är så mycket lättare att hålla sig till cykeln på viken. Dags att göra sig i ordning så får vi se hur kvällen blir, men eftersom att det är på viken jag ska vara så blir det bra. Jag trivs där.

Morgondagen har jag inga planer för ännu... Får se vad som sker.

-

Man ska aldrig bli för glad innan allt är färdigt. Tyvärr så blev jag helt överlycklig imorse när de ringde från ISS, men nu i eftermiddag då jag tänkte ringa och höra med arbetsförmedlingen så att jag kunde få pengar för min praktik så visade det sig att jag inte alls får ett öre och jag får inte försäkringen så jag kan utföra min praktik. Anledningen till detta är att jag inte har varit arbetslös i 90 dagar i sträck, jag har dock varit arbetssökande sen i december men det räkas inte enligt lag. Så just nu vet jag inte om det blir något av praktiken. Men jag pratade med min jobbcoach som hade några idéer på hur vi skulle lösa allt detta men det blir hur som helst 4 veckor gratisarbete. Men ska jag vara ärlig så skiter jag fullständigt i det. Jag vill ju ha jobb där sen så man får väl offra lite också. Förhoppningsvis går det vägen nu med försäkringsidéen som Patrik hade. Men jag tänker inte hoppas på något alls eftersom jag vet att det bara går fel då.

Jag har efter många samtal nu blandannat med mamma tagit mig för och skrivit ett långt email till Arbetsmarknadsministern där jag har ställt frågor om varför det ser ut som det gör när man arbetslös. Jag hoppas på att jag får ett bra svar tillbaka. Jag kommer att ligga på dom nu, mig underkommer dom inte. Jag sitter här och smider mina planer om hur jag ska ta mig in i regeringen och därifrån förändra.

Nu ska jag försöka komma tillbaka till taggningen inför matchen, detta tog verkligen musten ur mig. All min tagg försvann när jag fick beskedet. Jag tappar tron för de som sitter och bestämmer i Sverige!

27 - 28 OKTOBER

Gårdagen inehöll en tripp till IKEA med Emma, inte så långt till IKEA när man bor i Karlstad iaf. Sen var det dag för en lägenhetsvisning för Emmas mamma som vi följde med på. Jag och Oscar bokade hemresan till Umeå under julen på hans lunchrast. Det blir tåg till Stockholm och sen flyg till Umeå. Gött att slippa en lång tågresa. Och billigare blev det faktiskt! Och på kvällen så hade vi en bowling tävling i laget, vi samlades på score och våra lag verkade rätt jämna. Jag, Linn och Durkén utgjorde det 5:e laget. Och det slutade med vinst till oss. Men alla lagen låg väldigt jämnt. Tur att Linn och Durkén var bra på att strikea eftersom jag inte är världsmästare på bowling. Men roligt var det.

Denna dag började otroligt bra, jag väcktes av mobilen. Det var från ISS, jag har fått praktik där så nu får jag testa på ett helt nytt jobb. Jag ser fram emot det. Jag for till Rud för att träffa läkaren, benen undersöktes och jag fick tabletter som är lite starkare än Voltaren för att se så att jag inte har någon inflammation som ligger djupare. Men om det inte hjälper nu så har jag även fått en remiss till röngten. Men vi håller tummarna för att det ska gå över nu.

Sen cyklade jag förbi Emma, vi hittade hennes gamla dagböcker som vi satte oss och läste. Spännande läsning...
Men kl. 13 skulle jag vara på Örsholmen för att träffa en kvinna på ISS som skulle ta mig med ut till de två ställena som jag kommer att jobba på och så jag fick träffa kvinnan som jag ska jobba tillsammans med. Riktigt trevliga! Så imorgon kl. 07.30 börjar Izabelle Bodin med att städa på Central Sjukhuset! Wiiee!

Ikväll är det hemma match mot Örebro, ikväll gäller det. Inget annat än vinst är okej, jag är inställd på vinst!!! Vi ska krossa serieledarna. Nu ska jag slappa i soffan ett tag innan jag tar cykeln till hallen!


23 - 24 OKTOBER

Igår så blev det en hektisk dag, först så åkte vi ut till Oscars föräldrar. Jag fick göra Jojo fin, han borstades och kammades. Han hade rullat sig i lera så när jag började så trodde jag aldrig att jag skulle bli klar, men när jag var färdig så var vi båda nöjda, han hade nog velat ha lite godis kanske men han behöver inte bli så mycket tjockare. Sen var det dags att åka iväg på spinningen, jag ville verkligen vara med så jag va de, men det gick inte lika bra som det brukar göra när jag inte har ont. Men det var roligt som vanligt. Efter spinningen var det dags att fara och gömma sig hemma hos Carolina för att överraska henne. Vi fick god mat och tårta en riktigt rolig överraskning. Sen bar det av till Axel för att se Harry Potter, Emma och jag insåg dock att nästa film inte kommer ut förän om typ ett år.

Idag är det innebandy som står på schemat. Vi frår se vad vi hittar på ikväll men nu ska jag fara iväg och kolla på Oscars match och sen blir det Emmas.

22 OKTOBER

Karlstad är idag en mulen stan, känns tråkigt nu när hösten är här. Önskar att sommaren kunde vara lite längre eller att snön kommer nu och att vi får jul. Jag längtar så otroligt mycket till julen eftersom att jag får vara hemma i Umeå då. Jag har börjat sakna Umeå mer och mer. Jag sitter här och tänker på de små sakerna som är så underbara med Umeå, som tex. att vakna på morgonen och bara ligga kvar i sängen en lördag och sen kliva upp för att äta sen frukost, av någon anledning så känns det inte på samma sätt här i Karlstad som det gjorde i Umeå. Jag saknar att mamma kommer in och väcker mig på morgonen och säger att jag kan allt gå ut i solen istället för att ligga och sova bort hela dagen. Jag saknar att gå till Frida för att bara vara med henne och inte göra något speciellt! Det finns så mycket jag saknar med Umeå och allt som hör dit. Men jag trivs i Karlstad, jag gillar staden och jag har mina väldigt nära vänner här som jag absolut inte skulle klara mig utan! Men en dag som denna så önskar jag att jag var hemma i Umeå för en stund.

Dagen består utav att vänta på samtalet som ska göra mig glad, tvätta och bara ta det lugnt. Ikväll är det träning, får se hur det går med tanke på mina ben, men nu har jag iaf tagit kontakt med vårdcentralen. Men tyvärr så kunde hon inte boka in någon tid åt mig utan jag måste ringa direkt till läkaren imorgon för att få en tid. Men sköterskan som jag pratade med tyckte verkligen att jag skulle kolla upp detta. Nu väntar jag bara på att tvättmaskinerna ska köra klart så jag kan hänga lite kläder och köra igång nästa maskin. Jag har haft två dagar intensiv städning nu, kände att det behövdes och jag mår så mycket bättre när det är rent och snyggt i lägenheten. Nu är det rent och fint och det är så de ska vara. Tänk nu bara om jag kunde få jobbet så jag kan göra något under dagarna.

Imorgon åker vi nog ut till Oscars mamma och pappa, då ska jag passa på att vara lite med Jojo. Han ska få en liten special behandling av mig, ska försöka ryckta honom och kanske fläta manen lite. Får se hur mycket jag vågar göra. och på lördag spelar Skattkärrs herr och sen Karlstad dam, vilket betyder en heldag på hallen. På kvällen blir det nog Harry Potter med Emma hemma hos Axel eftersom han har lyckats få tag i den nya som jag och Emma har gått och väntat på. På söndag vet jag inte riktigt om det blir innebandy i Karlstad eller om jag åker iväg till Vänersborg för att kolla på våran match. Nu ska jag läsa lite nyheter från Västerbotten för att se om det har hänt något roligt där uppe.


20 OKTOBER

Idag är det mulet här i Karlstad, tråkigt att inte solen skiner varje dag. Hösten blir alltid så fin när solen lyser, men när molnen tar över så blir hösten en väldigt tråkig stund på året. Just nu vill jag ha snö i mängder, jag vill ha jul och jag vill ha jobbet!

Jag har inte planerat att göra allt för mycket idag, Emma slutar vid 14 så jag ska kanske ner på stan och hjälpa henne med att hitta en present till sin syster. Och ikväll är det innebandyträning, jag vet fortfarande inte om jag kommer att klara av en hel träning men jag ska försöka ivkäll igen. Jag hoppas verkligen att smärtan går över snart. Den har satt sig mest i knäna nu och det gör verkligen ont när jag ska ställa mig upp från tex. soffan eller toaletten. Och när jag går så ilar det i hela benen.

Jag sitter och hoppas på att dom ska ringa och säga att jag har fått jobbet. Jag ska ha de där jobbet, varför skulle jag inte få det?! Nu ska jag sätta mig och kolla igenom lite fler jobb, kanske man hittar något annat ifall man inte får detta jobb!

17 - 18 OKTOBER

Lördagens match mot Pixbo slutade med vinst! Skönt att vi börjar vinna igen nu, det är jobbigt med sudden matcher. Alltid skönare att avsluta en match i full tid. Jag trodde nästan att matchen skulle bli så där olidligt spännande under första perioden men när vi kom in i andra perioden så hände något riktigt intressant, det stod 1-1 när vi började spela men efter 1.11 så stod det 4-1 till oss, under 42 sekunder gjorde vi 3 mål. Matchen slutade 7-3 till oss.
Lördagskvällen spenderades tillsammans med Emma. VI kollade in den andra Johan Falk filmen som var väldigt bra. Sen blev jag fyllechaufför, hämtade Oscar och några av hans lagkamrater i fotbollen från Skattkärr och släppte av dom på Månen.

Söndagen spenderades ute hos Oscars mamma och pappa, vi åt god lunch, fixade med Oscars bil, lekte med alla djuren och spelade spel. Jag lyckades för första gången gå in med Jojo i boxen, jag brukar bara ta in honom i stallet så får någon annan ta in honom men igår ville jag verkligen göra allt själv. Vi satt även och updaterade livematchen mellan Karlstad och Täby. Tyvärr så blev det förlust för Karlstad men Emma gjorde sitt första elitseriemål!!

Idag blir det en lugn dag, sitter mest och väntar på ett telfonsamtal. Jag hoppas, jag vill och jag ska ha jobbet. Funderar på att ta en promenad för att se hur mycket mina ben och knän klarar av.


-

När jag klev utanför dörren under eftermiddagen för att fara till spinningpasset så tänkte jag kolla efter om grannen hade tagit in sitt cykeldäck. Men vad ser jag då, jo då står det ett till däck bredvid. Jag började fundera och gick fram och upptäcker att det är mitt däck! Mitt däck är tillbaka, min lilla cykel är hel igen. Jag tackar för att det kom tillbaka man jag kan fortfarande inte släppa att det är någon jävlen som har rört min älskade cykel. Jag kan inte förlåta att någon tog det. Men jag är glad att det är tillbaka.

Kvällen blev helt klart lyckad, spinningen gick dock inte så bra eftersom mina ben och knän bara vill ge upp nu. Jag kunde knappt vrida på något motstånd så jag vet inte riktigt om jag kan påstå att jag körde ett hårt pass. Men jag trampade iaf på hela vägen upp till toppen, denna gång någon stanns i Norge. Efter passet så begav jag mig hemåt för att duscha, sen kom Emma. Det blev riktigt god mat och sen efterrätt. Mumsigt!!! Alltid god mat hemma hos Emma! Efter maten åkte vi iväg för att kolla på lite innebandy, tyvärr så blev det förlust för Skattkärrs U-lag. Men vi stannade till hos Robin där det togs en öl efter matchen. Trevligt trevligt.

Nu väntar sängen och imorgon är det match mot Pixbo, jag hoppas på vinst. Jag sitter dock och värmer bänken hela matchen. Kanske är bra för benen.


16 OKTOBER

Fan heller, när jag vaknade idag så var mitt humör på topp trots regnet. Det är ju fredag! Men när jag klev utanför dörren för att ta mig en promenad till affären, blev så sugen på satsumas. Jag fick se att min cykel låg ner, och den såg lite konstig ut, kunde inte direkt komma på vad som var fel. Men jag studrade cykeln en stund och insåg att mitt framdäck var borta. Tankarna for iväg, jag kunde inte alls komma fram till vad som var fel. Till slut så kopplade hjärnan. Mitt framdäck var stulet. Jag blir så irriterad!! Jag behöver ju verkligen min cykel, det är mitt enda sätt att ta mig fram på. Jag älskar min cykel och att folk inte kan låta den vara förstår jag inte.
Jag insåg när jag gick fram till cykeln att det satt fast ett framdäck i cykelstället men det saknades en cykel där, det var inte mitt framdäck utan någon annans. Insåg att dom jävlarna som tagit mitt framdäck har tagit denna människas cykel och satt ihop den med mitt däck. Eftersom att min cykel var låst baktill och dennas cykel var fastlåst i cykelstället i framdäcket så han någon jävla människa kännt att jag vill ha en cykel så jag sätter ihop dessa två.

Hur fan kan en människa sno någon annans saker! Jag förstår inte hur i helvete någon är så jävla dum. Jag som precis dessutom har köpt mig ett nytt däck eftersom att det gamla var slitet. Jag kommer nu vara bitter ett tag eftersom det är min cykel vi pratar om, min älskade cykel. Min bästa vän cykeln. Hur kan någon bara ta däcket, jag fattar inte. Har människor inte något samvete?! Jag polisanmälde det men tyvärr så är det inte så lätt att få tillbaka ett cykeldäck, jag förstår att dom inte kan fara omkring och leta efter ett däck. Men jag hoppas att människan som snodde mitt däck och grannens cykel råkar ut för något hemskt! Jag hoppas innerligt att den människan inte satte fast däcket tillräckligt hårt och cyklade omkull.

Från och med nu ska jag låsa mina älskade cykel riktigt ordentligt, jag ska köpa mig ett till lås och alltid låsa det bakre låset samt sätta fast det främre i något samt i ramen så att alla jävla tjuvar låter bli min cykel iaf.

Jag hoppas nu att kvällen blir bättre iaf. Jag hade bokat in mig på ett spinningpass ikväll men utan min cykel så blir det genast mycket krångligare att ta sig dit, jag älskar ju att sätta mig på min cykel och cykla iväg till spinningpasset och sen efteråt känna mig fri på cykeln på väg hem. Jag måste även ikväll smutsa ner mig när jag sätter dit det nya däcket eftersom jag verkligen måste ha cykeln imorgon när jag ska till våran match. Min cykel är nog det viktigaste jag har. Tur att jag kunde ringa till pappa och beklaga mig, han var precis lika arg som mig över detta. Nu väntar jag bara på att mamma ska ringa upp så jag kan beklaga mig för henne också så man får lite sympati över att man är arg. Ikväll blir det iaf innebandy och mat tillsammans med bästaste Emma!

Nu ska jag sätta mig och kolla på min stackars nakna cykel en stund! Den behöver lite kärlek.


09.10.15

Det blev en trevlig kväll tillsammans med Emma igår. Vi kollade lite på fotbollen, efterlyst och fråga Olle dokumentären. Vi smaskade på klementiner och drack äppeljuice. Och våra munnar gick i ett, vi hade rätt mycket att ta igen eftersom de senaste veckorna så har Emma bara jobbat mest varje dag och vi har inte hunnit vara med varandra mer än onsdagar ungefär. Och sen har vi träffats i hallen när min träning slutar så börjar hennes. Men idag ska vi kanske dra något under dagen efter att hon har slutat, annars blir det en innebandykväll imorgon.

Jag har fortfarande lika ont i mina ben och knän, kan inte förstå vad det är för något. Vill gärna att det ska gå över nu så jag kan träna på som vanligt. Jag hoppas att jag kan vara med på träningen ikväll ordentligt. Men vi får se hur ont det gör.

Nu ska jag ta och äta lite frukost och sen ta mig en promenad i det underbara höstvädret.

Kan vara dags att skärpa sig.

Nu får jag ta och skärpa mig, börjar bli allt längre mellan gångerna som jag skriver här. Dags att ta tag i det igen. Jag har äntligen fått tillbaka min dator efter 7 långa veckor på lagning. Trodde inte att det skulle ta så lång tid innan jag fick tillbaka den men nu är den äntligen tillbaka i mitt knä.

Idag har jag gjort bort väldigt mycket som jag kanske skulle ha gjort för några veckor sen men bättre sent än aldrig. Men det tog ett tag innan jag lyckades hitta rätt nummer till alla ställen, har nog suttit i telefonkö ca. 40 minuter idag. Men när allt nu är gjort så känns det så mycket bättre.

 Förra måndagen så kände jag en kontig smärta i båda mina ben, men jag tänkte inte så mycket mer på den. Hoppades väl att den skulle försvinna efter nån dag. Men nu har det gått över en vecka sen den första smärtan och nu har det bara blivit värre och värre för varje dag och smärtan har flyttat sig uppåt mot knäna. Jag hoppas fortfarande på att det ska gå över någon dag när jag vaknar. Håller tummarna och masserar benen lite varje dag.
Ikväll blir det en rolig onsdagskväll tillsammans med Emma i höst kylan och mörkret. Kanske blir det en film eller bara en pratstund. Vi får se vad vi hittar på men jag ser hur som helst fram emot det eftersom vi alltid har så otroligt roligt.