Tagga Åland!

Nu har jag ätnligen nästan lyckats skriva färdigt min del i projektarbete. Bara lite kvar nu! Jag har även hunnit ta fram nästan alla saker till Ålandsresan. Bara lite kvar nu! Jag måste även packa ner allt i någon väska, men det väntar jag ett tag till med innan jag gör. För jag brukar alltid komma på något mer som jag ska ha med mig och då känns det bättre om jag inte har hunnit packa ner allt annat först. Mamma ska komma hem, jag ska måla naglarna i någon färg, jag ska köra till Linus och vara där till senare ikväll eftersom det blir närmare till Dianas parkering därifrån.

Tagga Åland nu allihop! Hoppas att alla får en bra helg!


 
Jag kommer att sakna er!

Projektarbete, körkort och Ålandsresa.

Jaha, så nu har man lyckats ta körkortet. Men inte har jag hunnit köra nå mer bil sen igår på uppkörningen. Ikväll ska jag iaf. låna mamma och pappas bil och bara köra runt i stan lite. Imorgon måste jag skriva färdigt min del i projektarbetet och sen bär det av mot Åland! Det kommer att bli en grymt rolig resa, känns dock jobbigt att det är just den här helgen eftersom jag behöver mer tid till projektarbetet, men det får gå som de vill med det. Nu ska jag lägga mig och vila ett tag, jag är så otroligt trött eftersom jag jobbade till 21.30 igår och idag började jag 06.45 så det blev inte många timmar sömn i natt så nu ska jag vila kroppen lite.

Ha en bra kväll!


Ledigt men ändå så mycket att göra!

Jag visste inte att det kunde vara så här skönt att vara ledig två dagar i rad! I onsdags efter jobbet så tog jag bussen till Vännäs för att äntligen få träffa världens sötaste bebis! När jag kom till Vännäs så hämtade Stephanie mig och vi åkte direkt till hennes föräldrar där vi åt middag. Sen for jag, Stephanie och Alf hem till Stephanie och Sebastian för att se på film. VI såg en skräckis som gav mig rysningar. Sen var det dags att sova. Igår så vaknade jag relativt tidigt, men om jag jämför med när Stephanie hade varit tvungen att kliva upp för att Lucas började gråta så fick jag sova rätt länge. Vi bestämde oss för att åka in till stan och vi fick med oss Alf. Först for vi och besiktade bilen och sen ner till stan och kollade på jackor åt Stephanie, men hon hittade inget och Alf tröttnade på att vänta. Så vi åkte till Wilma där två små söta barn väntade. Tydligen så skulle Kevin vara rätt blyg men det märkte inte jag av, ganska direkt så fick jag kramar av honom och han tyckte mer om att vara med mig än med Alf. Sen bar det av till Leos lekland som var extremt roligt, men jag blev riktigt trött på att klättra upp och ner. Men man fick en ordentlig träning. Sen åkte jag med Wilma, Kevin och Alex till Sofiehem för att få sova lite.
Tidigt upp imorse för att fara på ett härligt spinningpass och sen blev det fika med Mattias. Kändes roligt att få träffas eftersom det var ett bra tag sen sist. Nu sitter jag bara hemma och tar det lungt. Snart ska jag väl ut med pappa och övningsköra lite.

 image148
Världens sötaste Lucas!

Ha en bra dag!


Sjukvården kan vara riktigt effektiv.

Det gick undan på vårdcentralen, jag hann bara komma dit och sitta i väntrummet ca 4 minuter och sen kom läkaren och ropade upp mig. Annars vet man ju att det alltid brukar vara försenat och man kanske får sitta och vänta i 20 minuter innan man får komma in. Men snabbt gick det, han konstaterade att det inte är bra om jag skulle måste äta tabletter resten av mitt liv utan att han skulle skriva en remiss till röntgen så att jag kan få kolla upp om det är någon fraktur eller om någon nerv ligger i kläm. Och sen skulle det göras något när vi vet vad felet är. Så nu hoppas jag på det bästa!

Min balklänning ligger iaf på min säng just nu och det känns så bra! Äntligen har jag hittat den perfekta klänningen, jag trodde verkligen inte att jag skulle lyckas men det gjorde jag!
Nu ska jag ta och fixa till det sista innan jag tar bussen ner till USM för spinningpasset!

Ha en bra dag!

Nu är det mycket på gång..

Det tar verkligen på att göra praktiken. Jag har börjar somna nästan för tidigt på kvällarna, så förlåt mig för att jagbara somnar och inte alls är rolig på kvällarna. Men snart blir det bättre, snart är det sommar.
Idag ska jag skynda mig till läkaren för att kolla upp nacken och sen ska jag skynda mig iväg till USM för ett efterlängtat spinningpass och sen en snabb dusch och sen bara direkt till sjukhuset för ytterligare en kväll på kirurgen 3. Imorgon blir det en tidig morgon, en dag med mer arbete och sen en bussresa till Vännäs för att äntligen få komma och hälsa på Stephanie, Sebastian och Lucas! Nu ska jag kolla så att jag har med mig allt jag behöver och sen ska jag springa till Ersbodas vårdcentral.

Ha en bra dag!

Praktiken, studentkläder mm.

Nu har jag gjort mina första fyra dagar på Kirurgen 3. Och jag trivs så otroligt bra, alla är så snälla och jag får verkligen göra allt möjligt. Redan första dagen kändes det som om jag var en i arbetslaget. Igår gjorde jag min första kväll och det gick hur bra som helst. Jag fick till och med ta bort en PVK. Jag längtar redan till på söndag så jag får fara tillbaka och jobba mer. Det finns inte en sekund att bara sitta och vänta på att något ska hända, det är alltid något som ska göras och det är så skönt. Man slipper bara sitta där och vänta på att tiden ska gå, man hinner inte ens märka att det har gått en timme eller två, tiden flyger förbi.
Igår hittade jag mina studenkläder och jag är så grymt nöjd över dom, nu ska jag bara hitta ett tyg som jag ska ha till balklänningen. Det kommer nog att bli det svåraste. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg jag ska ha på den, men förhoppningsvis så hittar jag något.
Idag tog jag mig för att söka till universitet. Det finns så grymt många konstiga utbildningar men jag höll mig till det som känns rätt, det blev SSK i Luleå och Umeå, Hälsovägledare i Luleå och Psykoloutbildningen i Umeå. Men jag vet redan att jag vill gå SSK. Så nu hoppas jaga bara att jag kommer in på det också.

Ha en bra kväll!

Länge sen!

Nu är det ett bra tag sen jag bloggade, men jag har haft väldigt mycket att göra. I fredagskväll så va vi i Hörnefors och ordnade ett lågstadie disco som blev rätt bra, men usch va trött jag blev på ungarna. Sen var det Högskoleprov i lördags och direkt efter det så åkte jag till Ersäng och satt hallvärd, sen for vi förbi Frida. Söndagen spenderades på Ersäng igen, denna gång för att sitta i sekritariatet. Måndagen började tidigit. Jag va på sjukhuset och virrade lite smått i kulverten innan jag tog mig upp på Kirurgen 3. Första dagen på praktiken var suverän! Jag är än så länge mycket nöjd över min placering. Måndagkväll blev en tv kväll, det blev 100 höjdare och lite Flight of the conchords. Sen välbehövd sömn. Denna dag började lika tidigt men utan något som helst virr i kulverten. Jag har haft det precis lika roligt idag, jag längtar redan till i morgon så att jag kan få komma dit igen!
Nu ska jag lägga mig ner och vila ett tag eftersom att det tar på krafterna att göra praktik.

Ha en bra kväll!


Sjukhusbesök.

Jag avbokade tyvärr spinningpasset imorse eftersom att jag fick veta i går kväll att vi hade sovmorgon till kl 11.45 idag, men jag klev ändå upp rätt tidigt och gick till gymmet. Sen var det dags för skola, men bara en lektion. VI hade naturkunskap och vi sa att vi ville spränga saker på våran labbtimme, okej vi kanske inte får spränga saker på skolan men något som kunde vara roligt att se ville vi göra. Det slutade med att vi fick göra badbomber. Mina och Fridas blev extremt lyckade så nu är det väl bara att ta sig ett bad nån dag för att se om dom är bra. Sen bar det av till sjukhuset, inte för att någon blev sjuk eller skadad men vi skulle upp dit för att hämta ut kläder till praktiken samt hitta ett skåp i omklädningsrummet och hitta till rätt avdelning så man vet vart det är man ska gå på måndag morgon. Nu ska jag bara ta det lungt och sen ska jag väl hitta på något med Linus, Frida och Jonas ikväll.

Ha en bra kväll!


Skola, träningar och mycket mer...

Jaha, nu är det bara tre skoldagar kvar, sen är det sex veckors praktik och sen är det ca 3 veckor kvar innan studenten. Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort. Nu har jag inget mer jag måste plugga till denna vecka och det känns så otroligt skönt. Vet dock inte hur det gick för mig på idrottspsykologiprovet. Men jag känner mig helt tom i huvudet just nu, allt for som ur det efter provet. Så ikväll sattsar jag allt på spinningen och sen får jag väl ta kvällen som den kommer, får nog gå och lägga mig i tid eftersom jag ska upp tidigt imorgon. Bokade in ett vädigt tidigt spinningpass imorgon bara för att få testa på det också. 07.10 börjar spinningen så jag måste kliva upp någon gång vid 6 för att hinna dit. Men det ska bli väldigt roligt. Jag upptäckte just att Sofia har ett pass på torsdagkväll som lät extremt intressant så jag bokade även en plats åt mig där. (Step up dance)
Nu ska jag bara lägga mig ner i sängen och vila och sen äta lite middag innan jag tar mig till USM.
Imorgon blir det dock något roligt tillsammans med Linus, Frida och Jonas. Vad vi ska hitta på vet vi inte riktigt än men något kommer vi nog fram till.

Ha en bra kväll!