Tiden är magisk.

Ibland känns det som om tiden stod stilla, men just nu när jag tänker tillbaka på sommaren så känns det som om den har flugit förbi. Det va nyss som jag sa till dig att det bara är 18 dagar kvar tills jag kommer, nu är det mindre än 24 timmar kvar tills jag är framme. Jag förstår inte att tiden flyger förbi ibland men ibland står den helt still. Jag åker om mindre än 2 timmar och jag längtar så mycket! Det känns så skönt att få komma bort en stund, slippa Umeå. Kommer dock att hinna sakna vissa ganska mycket. Men jag är snart tillbaka igen. Hoppas dock att tiden kommer att gå riktigt långsamt eller till och med stå stilla under denna vecka. Jag gjorde min sista dag på Strokecenter idag och det kändes så otroligt skönt när jag kollade på klockan och såg att jag skulle få gå hem. Men när jag hade sagt hejdå till alla så var det så svårt att lämna avdelningen, jag ville nästan stanna en stund och snacka lite skit. Men snart så ska vi ses allihopa igen och då blir det fest! Nu ska jag packa ner det sista i väskorna och ta en snabb dusch innan det är dags för avresa. Ska försöka updatera lite när jag kommer fram men jag får se hur mycket tid jag kommer att ha över till det.

Hoppas att alla får en underbar söndagkväll!

Kaos!

Morgonen på jobbet började rätt kaotiskt. Det var patienter som skulle op duschas och det var massor med saker som skulle göras men som jag faktiskt tror vi inte hann med. Men det gällde att prioritera under dagen. Vi klarade iaf hela dagen utan att göra några större misstag och nu är det bara två pass kvar på strokecenter. Snart har jag gjort mina 9 veckor där och det har verkligen tagit på. Tunga patienter, mycket att göra och för lite folk om dagarna. Men trots det så är jag nöjd över denna sommar.
När jag kom hem från jobbet så la jag mig i sängen för att vila ögonen lite, det blev en stunds vila och sen lite middag. Resten av kvällen har varit väldigt lugn, har inte haft så mycket ork till att göra något annat. Känns rätt skönt att få ligga ner och känna lugnet någon gång. Imorgon har jag ledigt och då får vi se vad det blir, måste packa mina väskor och göra sånt färdigt. Men nu ska jag sätta mig och skriva mitt CV så jag har det färdigt till resan.

Hoppas att alla får en underbar kväll!

Nu är det bara 4 dagar kvar till jag är framme!

Underbara kväll!

Kvällen på jobbet gick hur bra som helst idag. VI hade det väldigt lungt och det var extremt trevligt. Det var jag, Josefin och Hedvig som hade mest roligt under kvällen. Vi samlades i köket när det inte fanns något att göra och satt där och bara pratade om allt och inget. Eller så satte vi oss i varsin rullstol och körde runt på avdelningen, patienterna skrattade en hel del åt oss och tyckte mest vi vad knäppa.
 
Nu är det inte länge kvar! Snart får jag äntligen åka bort här ifrån, snart får jag komma ner till dig. Jag förstår inte snabbt tiden har gått, men snart är det dags. Jag räknar ner timmarna tills jag står där i eran stad. Jag vet inte alls vad jag har att förvänta mig men jag kommer att stor trvias det känner jag på mig.

Dags att lägga sig i sängen så man orkar med en dag till på jobbet, bara 3 pass kvar nu och det ska väl gå. Hoppas att alla får en underbar natt.


  
     Jenny och jag.                    Jag.                                    Jag och Ida.
När jag va liten så va jag blond och väldigt söt, men det försvann. Jag älskar mina kusiner!

Bara 5 dagar kvar tills jag är framme. 4 dagar kvar tills jag åker.


Du är världens sötaste!

Så de kan bli...

Morgonen började rätt lungt på jobbet, men efter några timmar så bröt helvete ut. Allt skulle göras på en gång och alla skulle ha hjälp samtidigt. Inte allt för roligt men jag överlevde och till slut fick jag gå hem för dagen. Nu återstår bara 4 pass på strokecenter och det känns så skönt. Jag va så trött idag efter jobbet så jag la mig i sängen och somnade till en stund. Kändes riktigt skönt att få vila kroppen lite, hela kvällen har bara varit en lugn kväll med vila för orka med morgondagen på jobbet. Jag har även hunnit med ett långt, trevligt och mysigt samtal med en underbar människa!
Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag åker och det känns så skönt! Vill bara fara bort härifrån nu på en gång men jag ska nog klara dom sista dagarna. Sen får jag 10 lediga dagar innan jag börjar på kirurgen med ett helt underbart schema.

Nu ska jag krypa ner under täcket och bara fundera tills jag somnar. Hoppas att alla får en underbar kväll!

Du är så otroligt underbar!


Bara 133 timmar kvar!

Svensk sjukvård är inte något att ha just nu!

Dagen började inte allt för bra. Fick tag på vårdcentralen, men där fick jag beskedet om att läkaren hade skickat en remiss till magnetröntgen. Det fanns även ett svar från mr som löd: "remiss mottagen, undersökningen kommer att dröja pga. tidsbrist." Väldigt trevligt att få veta. Jag ringde till röntgen i hopp om att få veta på ett ungefär när min undersökning kunde bli. Men svaret jag fick där va "Ja vi har ju inte många tider men räkna med att det kommer åtminstonde dröja till efter jul." Jag svarade snällt, okej det va ju ett tag kvar. Snäll som man är så börjar man inte skrika åt personen i luren eftersom man vet att det inte är deras fel. Men när samtalet var avslutat så kom jag och mamma på att det finns något som heter vårdgaranti. Det ska vara så att man ska få den vård man behöver inom 90 dagar från att en läkare har beslutat att man behöver den vården/undersökningen. Så vi satte oss och läste lite på internet och kom fram till att det har gått mer än 90 dagar sen jag var hos läkaren. Vi hittade mängder med nummer till olika personer som man kunde anmäla detta till. Så jag tog telefonen och ringde till alla nummer. Men tyvärr så verkade det som att alla var på fika eller så var det fortfarande semster, vilket jag inte kan bli sur över. Men jag tog det sista nummret som var till överläkaren eller något sådant på magnetröntgen avdelningen. Han svarade inte heller utan samtalet kopplades vidare till röntgen. Jag frågade efter personen som jag hade ringt till men han var fortfarande på semster. Men hon frågade snällt om det var något som hon kunde svara på. Jag sa att jag undrade lite över det där med vårdgarantin och fick till svar att det inte fanns någon vårdgaranti för röntgen. Jag frågade om det inte var möjligt att ta kontakt med något annat landsting och fråga om dom hade kortare kö till mr. Jo det kna man visst göra eller så skulle jag ta kontakt med min läkare om jag hade fått mer besvär för då kunde han skicka en påskyndningsremiss så skulle jag tydligen få en tidigare tid. Så jag ringde tillbaka till vårdcentralen men dom har telefontider så dom kommer inte att ringa tillbaka för än kl 13.00. Tyvärr så måste jag fara tidigare till jobbet idag eftersom jag ska gå förbi Kirurgen för att få mitt schema. Så mamma får förhoppningsvis boka en tid åt mig. Ska även ta en sväng förbi blodcentralen för att se om jag inte kan få lämna lite blod. Det verkar som att det är det enda sjukhuset kan göra för mig just nu.

Det blir iaf en kväll med jobb på sjukhuset och sen måste jag försöka få lite sömn så jag orkar med morgondagens jobb. Nu ska jag bara sitta och tjura lite över hur mycket jag hatar sjukvården i Sverige så jag kan släppa det och gå vidare sen.

Hoppas att alla får en underbar dag och kväll!

Länge sen sist.

Det har gått ett bra tag sen jag skrev sist. Men jag har inte riktigt kunnat fokusera på världen runt omkring på senaste tiden. Jag har mest kännt mig tom och det har gått mycket tid åt tankar. Jag har mest varit med vänner och försökt ta de lungt. Men nu känner jag mig lite mer redo för att ta tag i detta igen.
Jag är ledig idag och det känns så otroligt skönt! Nu är det bara 6 arbetspass kvar på strokecenter och det känns riktigt skönt. Snart är det slut på allt slit. Nästa söndag efter jobbet så åker jag! Jag längtar så otroligt mycket tills jag får åka härifrån och komma till ett ställe där jag tidigare aldrig varit. Känns skönt att få testa något nytt en stund. Jag ska till min kusin ikväll för att fixa till naglarna inför innebandy säsongen. Dags att ta ner dom och börja sattsa på innebandyn på riktigt. Måste ligga på topp när jag kommer.
Nästa vecka består tyvärr mest bara av jobb, känns tungt men samtidigt så vet jag att det är mina sista arbetspass och sen är jag befriad från det tunga arbetet. Då väntar två härliga månader på Kirurgen.

Nu är det dags att städa rummet och gå igenom garderoben. Hoppas att alla får en underbar dag!