Klädtorka!

Jag och Emma begav oss till stan idag med förhoppningarna om att vi skulle hitta något roligt att shoppa. Vi gick in varenda affär i hela stan (krydda) men åtminstonde dom affärerna som vi trodde kunde ha något att erbjuda. Men vi hittade abslout inget, eller vi hittade ett par snygga chinos på Lindex och jag tänkte köpa dom men innan jag drog för draperiet till provrummet så kollade vi på prislappen. Vi båda blev chockade när vi såg att lindex tänkte ta 399 kr för att par enkla chinos. Dessa hängdes tillbaka på galgen och vi fick vidare. Vissa kanske tycker att ja va snål men samtidigt så fanns det märkes chinos för samma pris på MQ. Så jag och Emma kände väl att lidex håller på att höja sina priser för att bli mer exklusivt. Men det fungerade helt enkelt inte för mig. Det blev inte något nytt idag, men det betyder att ja har kvar mina pengar iaf. SÅ på något sätt är det väl bra. Vi ska ta oss en sväng förbi IKEA någon dag och kolla om det inte finns något roligt där.

Nu ska jag invänta Oscar och sen ska vi iväg och handla lite mat, kan vara bra att fylla på kylen lite med tanke på att vi inte har något annat än smör i kylen. (krydda lite) Men eftersom att Oscar åker till Åland på torsdag så behöver vi inte så mycket i kylen. Får ta storhandlingen någon annan dag.

Grått väder men ändå en bra dag.

Jag trodde inte att det var sant när jag vaknade imorse, jag ville inte kliva upp ur sängen. Igår var det första kvällen som de nya schematiderna gick i bruk, vi ska börja jobba till 22.00. Och när jag skulle ta mig upp ur sängen idag för att igen åka till jobbet så tog det på. Man får ju knappt sova något innan man ska tillbaka till jobbet. Och till råga på det så sken inte solen. Det var riktigt mulet, men jag tog mig upp och cyklade iväg. Väl på jobbet så gick det bra, jag hade inte någon dusch, ingen tvättstuga att ta hand om och inget städ. Det var helt underbart! Men jag jobbade bara till 11.30 och sen hade jag en timme ledigt innan jag skulle iväg på förflyttningstekninks utbildning. Det var riktigt givande, man tänker inte alltid på hur man förflyttar vårdtagarna och speciellt inte så mycket på sin egna rygg. Men nu ska jag verkligen försöka använda mig ut av det jag lärde mig idag. Jag tänkte dock inte på det när jag städade i lägenheten, jag böjde mig dumt och kände det när det var färdigt..

Imorgon är jag ledig från arbete och då väntar tvättstugan på mig och all smutstvätt. Visst det är inte så mycket men det är aldrig roligt att tvätta. Men sen blir det en cykeltur till Emma. Ska nog förbi på Färjestad och kolla om mina glasögon har kommit än. Sen väntar jag även på ytterligare ett paket från mamma och pappa. Jag vet redan vad som finns i paketet eftersom det är jag som har valt ut det som skulle skickas ner. Jag har redan fått det ena paketet så nu längtar jag ännu mer efter detta. Får se om det kommer imorgon eller kanske på torsdag.

Nu ska jag och Oscar mysa lite innan vi somnar. Han börjar tidigt imorgon så om han ska ta sig upp är det bäst att gå och lägga sig nu.

Sälen och arbete.

Nu är det riktigt länge sen jag skrev något, men i Sälen var det fullspäckat med aktiviteter varje dag och kväll. När vi kom hem så började arbetet för fullt igen så jag har inte haft så mycket tid över till annat. Resan till Sälen va extremt roligt och det har gett minnen för livet. Jag gillar hela gänget som åkte och jag önkar att vi kunde åka igen. Det var afterski, längdskidåkning, öldrickning, krogen och mycket mer under de 4 dagarna som vi var där.
Under den gånga veckan så har jag jobbat och varit med Emma. Vi kollade bland annat på SM finarlena i innebandy under lördagen, åkte förbi Linn och spelade spel. Resten av denna vecka kommer det mest att vara jobb på schemat, Men på torsdag ska jag på Livskraft för att kolla in gymmet samt deras gruppträningar. Jag hoppas väl på att det är hyfsat bra och att det inte är allt för dyrt. Och på onsdag blir det en sväng till Emma, vi får väl se vad vi hittar på för något men som vanligt så blir det nog något hemskt roligt.

Snart kommer den efterlängtade lönen som kommer att gå till några nya vår/sommar inköp, men jag sprar, spara, spara eftersom jag kanske ska utbilda mig och kan behöva pengarna till utbildning. Nu är det ialla fall dags för en dusch innan jag ska iväg till jobbet igen.

Bilder från Sälen kommer inom kort men snart kan man kolla in våran egna lilla film från Sälen på youtube!

SM GULD!

SM GULD till Färjestad! Gött att dom tog hem det ikväll, våran resa till Sälen börjar bra redan kvällen innan. Tyvärr så missar vi festen på stora torget imorgon men vi får hålla våran egna fest i Sälen. Vi har varit uppe hos Axel för att kolla på matchen. Men nu är killarna ute på stan och kollar in läget och jag sitter hemma i soffan och kollar på tv, men jag borde verkligen packa. Jag har lagt fram lite kläder på sängen men allt måste ner i väskan också. Det känns lite jobbigt att göra det men jag får tänka på hur roligt det kommer att bli. Dags att ta sig i kragen!

Datorn kommer att följa med till Sälen så det kommer med säkerhet updateringar!

Regnet faller.

Jag längtar till sommaren nu, när jag klev utanför dörren imorse för att cykla ner till stan och beställa mina glasögon så regnade det ute. Men på något sätt så känns det inte så hemskt för så länge som det inte faller snö så är sommaren inte långt bort. Glasögonen är nu beställda och dom kommer om 10-14 dagar så det är inte länge kvar tills jag blir en glasögonorm, men med glasögonen som jag valde så kommer jag att stormtrivas.

Jag har slängt i lite tvätt nu på morgonen och snart borde det vara färdigt och då ska jag cykla iväg till Färjestad för att hämta lite kläder som jag behöver ha med mig till Sälen och sen kanske jag svänger förbi Emma på vägen hem. Jag ska även städa lite här i lägenheten så att det är rent och snyggt när vi kommer hem på söndag. Jag ska även packa så att allt är färdigt till imorgon. Jag får se hur mycket jag hinner med idag eftersom att det är träning ikväll, jag ska dock ta det väldigt lugnt på träningen eftersom att jag är sjuk. Pratade med Bengt igår om att träna idag men eftersom att målvakter inte växer på träd så får jag sitta i målet bara för att utespelarna ska ha någon att skjuta på.

Färjestad tog hem vinsten igår kväll och det är en ny match ikväll som jag måste kolla på. Om FBK vinner ikväll så är det klart, Karlstad tar hem SM guldet.

Nu ska jag gå ut i tvättstugan och göra färdigt allt så jag slipper stressa ikväll.


Vår, vår, vår!

Länge sen sist nu, men det har varit mycket på gång under veckan. I fredags så fyllde Annie år så jag och Oscar tog oss en promenad till Annie och Elins nys lägenhet för att gratulera födelsedagsbarnet samt kolla på lite hockey. Det blev som tur va vinst till Färjestad. Det blev några öl var innan vi tog oss ner till stan där vi gick in på Glada Ankan för att kolla in folket. Det var första gången jag va inne på något annat ställe än Nöjes så det var väldigt intressant. Kändes väl inte riktigt som att Ankan va mitt ställe men det är alltid roligt att gå på nya ställen.

Lördagen bjöd på inflyttningsfest i Annie och Elins nya lägenhet, ojoj va mycket folk det var till en början. Men allt eftersom att tiden gick så började folk dra sig vidare och det blev helt klart lite mer plats i lägenheten. Vissa missöden är en självklarhet men jag tycker att kvällen blev lyckad och jag hade väldigt roligt. Kvällen avslutades hyfsat tidigt med att jag, Oscar och Martin åt lite fyllemat. Men för min del blev det bara mat eftersom jag skulle upp och jobba på söndagen.

Söndagens arbete gick jätte bra men när jag kom hem så kände jag mig jätte trött och sliten i hela kroppen och under eftermiddagen så kom min vårförkylning. Inte det roligaste men redan idag så är det lite bättre. Jag hoppas att detta inte är en långdragen vårförkylning. För på torsdag beger vi oss till Sälen och jag vill vara hyfsat frisk för att orka med det.

Idag va ja på synundersökning på Glasögonmagasinet. Det visade sig att jag borde fortsätta använda glasögon men mina gamla dög tyvärr inte eftersom att dom bara är för brytningsfel på kort avstånd men jag behöver även för långt avstånd. Så efter utprovandet av rätt skärpa på glasen så var det dags att kolla på bågar. Jag plockade ut 5 st som jag tyckte såg bra ut och jag fick låna hem dom för att känna efter riktigt. Men när jag kom hem till Oscar så provade jag alla modellerna igen och visste redan på en gång vilket par jag älskade. Så imorgon ska jag gå tillbaka och beställa bågarna så jag får mina nya glasögon snart. Ikväll är det hockey som gäller, förhoppningsvis så tar Färjestad hem även denna seger.

Våren är verkligen här nu men man måste vara försiktig så man inte klär av sig för mycke kläder för snabbt, det är riktigt varmt i solen och luften börjar ta värme men det är fortfarande inte sommar. Mamma lovade att skicka ner lite av mina vår och sommar kläder samt skor eftersom jag inte tog med mig allt ner när jag flyttade. Men snart borde jag ha mer av min garderob här och då kan jag börja välja och vraka i kläder igen!