Prison break i Sverige? Kanske inte någon höjdare!

Min magkänsla kanske inte stämde riktigt idag, eller matchen gick rätt bra för mig men alla i laget kanske inte hade magkänslan och just därför blev det förlust med 6-2. Kändes surt att avsluta säsongen med förlust men nu går det inte att göra något åt det. Fick iaf gå förbi Kumlaanstallten, när vi gick förbi första gången syntes inte en själ till men på vägen tillbaka såg vi en kille gå ut ur den stora stängsel porten, han var klädd på ungefär samma sätt som Michael Scofield, med en keps nerdragen. Så vi började fantisera ihop ett nytt avsnitt av prison break.

Hade först tänkt att bara fara hem och lägga mig i sängen eftersom att jag ska upp och jobba imorgon, men planerna förändrades. Emma och jag planerade att bara gå ut och kolla läget på krogen eftersom att det är löningshelg. Planerna förändrades ytterligare en gång när Linn och Maria kom framåt i bussen och frågade oss om vi inte skulle med ut. Så nu sitter jag och väntar på att Emma, Maria och Linn ska komma hit till Oscar så blir det någon öl och sen ut på nöjes. Kom fram till att jag bara jobbar 4 timmar imorgon så jag överlever med all säkerhet en kväll på nöjes.

Imorgon blir det som sagt jobb i 4 timmar och sen ska jag till Tingvallahallarna för att se herrarnas match. Men nu börjar det bli dags att klä om.

Solen skiner alltid i Karlstad!

Det är nästan sant, för nu tycker jag att solen tittar fram nästan varje dag. Och idag kan man inte klaga på den blå härliga himlen och solen som strålar. Det börjar kännas som att våren är på väg. Jag somnade väl hyfsat tidigt igår och jag sov som en stock. Jag vaknade och kände mig helt utvilad och jag hade känslan i mig att jag hade fått sova helt underbart gott i natt. Och när jag vaknade och upptäckte att det var soligt ute så kunde jag inte göra annat än att le.

Magkänslan inför matchen är bra, det pirrar lite och känns så där perfekt. Förhoppningsvis så har alla i laget samma magkänsla som mig idag. Har laddat upp med mannagrynsgröt, hallonsylt och morötter. Kom dock på när jag kom hem efter min promenad att jag inte köpte någon mjölk så det fick bli mannagrynsgröt på vatten, inte riktigt lika gott som med mjölk men det gick ner. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli lite mer och det ska bli dags att åka iväg till samlingen.

Hoppas att solen skiner överallt i landet, vet dock att solen skiner som mest här i Karlstad.

Dags att börja leva i nuet.

Igår hade jag en ledig dag som jag spenderade på stan, hittade ett par nya skor som jag bara älskar. Under kvällen var det träning som stod på schemat och innan den så hade jag mitt personliga samtal tillsammans med Bengt, vet inte riktigt om det var så givande men jag fick berätta om hur jag tyckte att säsongen hade varit. Får väl se om det blir några förändringar. Efter träningen cyklade jag hem, duschade och gjorde mig iordning för att gå till Axel. Emma och jag tog det lugnt medan de andra tog några öl och firade Maty som blev 21 igår. När jag kom hem så la jag mig i sängen och läste ut en otroligt bra bok, som jag rekomenderar.

Den är dock väldigt sorglig så tårarna har runnit ner för mina kinder när jag har läst den. Den fick mig att tänka efter riktigt ordentlig, det är inte värt att tänka på hur det var förut och framtiden kan man inte göra något åt så det bästa är att leva i nuet.




Jag var väldigt trött när boken var slut men jag kunde inte somna, min kropp var helt slut men min hjärna ville inte riktigt släppa alla tankar och somna utan jag låg vaken allt för länge men jag tog mig ändå upp imorse. Upp till en härlig dag i solen på Kvarnberget. Jag har bara haft trevliga kunder idag och det är inte speciellt tungt arbete. Bokade även upp ytterligare några arbetspass inför nästa vecka så det känns rätt skönt.

Ikväll blir det innebandy, ska se Annie och Elins match. Och sen ska jag bara vara hemma med Oscar, kommer förhoppningsvis somna tidigare ikväll.

Besök från Norrland.

Gårdagen spenderades till största delen på CAM-arena. Först var det Karlstads damer som tog emot IBK Dalen, jag har tjatat på Emma i säkert två månader om att vi måste gå och se den matchen eftersom att jag gärna ville träffa några av spelarna som jag känner. Oscar och jag kom efter att det hade gått några minuter av första perioden och Emma hade tagit dom absolut bästa platserna, vi satt precis vid Dalens omklädningsrum så jag hann prata lite snabbt med Nina, Dallas och Ivar i första periodpausen. Matchen var inte så speciellt intressant, det hände lite och spelet från båda lagen imponerade inte alls igår. Men efter matchen hannjag prata lite mer med mina norrländska vänner och det kändes roligt att se dem. Vi åkte till Bergvik och åt lite lunch innan vi begav oss tillbaka till hallen för att göra Emma sällskap under herrmatchen, den var till en början mycket mer intressant att se, ett snabbare spel och ett flertal mål gjordes, men när Karlstad började lägga in så otroligt lätta bollar i mål blev jag och Emma mest avundsjuk på hur lätt det såg ut. Sen blev det mest roligt att sitta och kolla för att en väldigt entusiastisk suporter satt ovenför oss och berättade för oss alla den nya ställningen i matchen när Karlstad gjorde ytterligare ett mål.

Under kvällen igår så blev det varma mackor hemma hos Axel tillsammans med Axel, Oscar och Martin. Sen anlände även Elin och Annie och det blev glass under filmen. Riktigt trevligt måste jag säga.

Idag har jag ledigt från allt jobb så jag passade på att sova ut eftersom att natten mellan lördag och söndagen inte bjöd på någon som helst sömn. När jag väl hade släpat mig upp ur sängen idag så började jag med att diska bort lite disk och nu har jag precis ätit lite lunch tillsammans med Oscar. Funderar på att ta mig en promenad in till stan för att besöka apoteket samt köpa mig lite fler hårsnoddar. Ikväll är det innebandyträning som gäller och eftersom jag fick vara bitter i lördags så är det dags att ifrågasätta lite och köra på som fan denna vecka. Nu är det min tur!

Två bittra brudar och världens starkaste Pippi!

Bitterfittan här! Åkte tidigare till hallen för att slippa cykla, satte mig och kollade på en random herrmatch och sen kilade jag in på Karlstads dam match tillsammnans med Emma, så länge var allt bra men när vi klev in i omklädningsrummet och våran underbara tränare skulle dra laget så blev saker och ting värre. Då blev jag en riktig bitterfitta! Jag förstår inte hur i helvete tankarna går i huvudet på honom, men det är snart inte mitt problem längre.

Skönt att vi fick gå in och vinna matchen dock, men jag gillar inte när någon kommer fram till mig på bänken, klappar mig på ryggen och säger bra spelat... Då är något ialla fall fel.

Kvällen spenderades tillsammans med Emma, godiset från nöjesbutiken och Pippi Långstrump på de sju haven! Vilken underbar film! Tack Astrid för alla bra filmer. Sen tog vi Oscars bil för att hälsa på de gamla och Oscar som satt och drack öl. Trevligt trevlig.. två bitterfittor iklädda mjukisar och inte allt för tillfixade.Men nu väntar sängen eftersom att morgondagen bjuder på arbete och en väldigt intressant match mellan Karlstad och Dalen damer.. känns skönt att det kommer några fler Norrlänningar till stan!

Kolakakspaj med Emma!

Det blev inte riktigt som jag hade planerat igår, hann precis bara sätta till mig i soffan så ringde Oscar och frågade om jag ville följa med till Axel för att se på film.

I morse klev jag upp tidigt för att fara på jobbet, det gick jätte bra. Kanske för att jag fick gå paralellt tillsammans med Malin så jag behövde inte leta reda på alla nya adresser. När jag fick mitt schema blev jag snopen, jag hade nämligen bara 3 kunder att gå till på morgonen. En lätt dag på jobbet utan en massa slit. När jag hade slutat så ringde jag Emma och vi bestämde oss för att laga lite lunch tillsammans. Jag cyklade iväg direkt från jobbet till Emma och vi började med att koka korv och makaroner. Självklart så blev det en hallonpaj utan hallon, men denna gång tror vi att vi tog fel smör och vi hade inte den vaniljvisp som vi brukar så det slutade med att pajen tillsammans med vaniljvispen smakade kolakakspaj.
Fan va bra vi är Emma!

Nu har jag tänkt lägga mig ner i soffan och vila lite, känner mig lite konstig i huvudet. Lite smått yr och det trycker över ögonen...

Kan det vara nu det vänder?!

Idag har jag haft en härlig dag ledig från allt jobb, var dock tvungen att kliva upp tidigt för att fara på ungdomsmottagningen för att få ett nytt recept. Men när jag kom tillbaka till Oscar så satte jag mig i soffan en stund och försökte hålla mig vaken, men när oscar upptäckte att jag inte kom tillbaka till sängen vaknade han och fick mig att komma och lägga mig igen, självklart så somnade jag om och vaknade inte för än 13.45. Kändes rätt hemskt när jag förstod att jag nästan hade sovit bort hela dagen, Men vi hämtade Martin, åkte till Färjestad och hämtade lite av mina saker och sen var det dags att handla lite mat.

Det blev en extremt god middag som Oscar kokade ihop och sen väntade en träning. Innan träningen kände jag mig inte speciellt motiverad att träna men när träningen väl satte igång och Marcus fokuserade på att hjälpa mig lite så gick det kanon bra för mig och det kändes roligt att träna igen! Tiden flög tyvärr förbi och träningen slutade men jag kunde kliva av planen med känslan av att jag verkligen hade gjort en bra träning och jag njöt!

Imorgon väntar ett arbetspass från 7-12, inte så farligt. Men jag ska vara på Carema (Kroppkärr) så jag kommer att sitta med näsan nerkörd i en karta för att kunna hitta till alla kunder. Fast det ska nog gå bra ändå. Nu väntar duschen på mig och sen ska jag bara lägga mig på soffan och vila.


Skönt!

Den här veckan har än så länge varit underbar på arbetsfronten. Har inplanerat att jobba måndag, onsdag, fredag och söndag vilket känns rätt skönt. Det har varit rätt underbart över huvud taget denna vecka. Idag började jag inte förän kl 16 så jag låg kvar i sängen rätt länge i morse medans Oscar for ner till stan en sväng, när han kom hem klev jag upp och vi for till Martin för att se på film. Tyvärr så blev de en skräckfilm och det var äldre människor inblandade i den så jag var lite skraj när jag skulle åka i väg till jobbet, men jag hann inte se slutet på filmen så jag kunde släppa det hela innan jag kom till första kunden. Imorgon är det en ledig dag så jag ska iväg och fixa lite på morgonen och sen ska jag bara ta det lugnt innan träningen.

Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och kolla lite på tv medan jag inväntar Oscar.

Härligt!

Igår hade jag tvättstugan, kanske inte det roligaste men när kläderna väl är nytvättade och torra så känns allt mycket bättre. Jag hängde upp kläderna i vårt inte allt för bra torkrum och tog mig sen ner till stan för att träffa Emma. Vi bestämde oss för att ta bussen ut till Willys för att handla lite tillbehör samt färg som vi behövde. Sen tog vi oss till Herrhagen där vi påbärjade pankakorna och hallonpajen utan hallon. Under tiden så slingade Emma mitt hår. Vi sparade lite pankaks smet så när Oscar kom hem så fick han nygräddade pankakor, även Maty fick sig lite. Resten av kvällen spenderades framför tven tillsammans med Oscar, Maty och Axel, det var fotboll som stod för underhållningen.

Den här dagen började helt underbar, vaknade av att min mobil ringde kl 06.30, det var såklart mamma, pappa och Robert som ville gratta mig. Jag lyckades somna om direkt efter att jag hade pratat färdigt med hela famijen så det gjorde inte så mycket. När jag väl klev upp så sken solen och det kunde helt enkelt inte bli bättre. Nu har jag plockat undan lite och ska snart ta mig en promenad ner till stan för att träffa Nina. Ikväll väntar en innebandyträning och en mysig kväll!

Håret blev förövrigt helt underbart! Tack Emma för all hjälp!


-

Snart är man inte längre tonåring, jag kan knappt förstå att jag har blivit så gamal. När man var mindre så längtade man så otroligt mycket tills man blev äldre, jag såg alltid upp till min kusin Ida som är 6 år äldre än mig och jag ville alltid bli lika gammal som henne, men nu när jag börjar komma upp i åldrarna så känns det inte lika aktuellt att bli lika gammal som henne. Förlåt Ida, men du är allt bra gammal nu.
I lördagskväll var vi hos Axel, några från damlaget och desto fler från herrlaget, en riktigt trevlig kväll utan större skandaler. Vi gick senare ut på nöjes. Söndagskvällen spenderades på jobbet samt måndagskvällen. Inte allt för mycket nytt som hände under dessa dagar och inte heller idag eftersom det blev en heldag på jobbet. Men ikväll blir det en efterlängtad innebandyträning och en massa skitsnack med Emma såklart. Imorgon har jag en ledig dag och den ska jag njuta av tillfullo, kanske skulle ta och bjuda hit Emma på lite fika eftersom att jag har varit så duktig och bakat en Sverige kaka idag efter jobbet. Jag kom till en kund idag som frågade om jag hade smakat sverigekaka, jag svarade att jag faktiskt har bakat sånna förut när jag var yngre och då frågade hon om jag hade kvar receptet men det har jag kvar i Umeå så då fick jag ett nytt av henne så jag var tvungen att göra en idag.

Här är några av bilderna som blev tagna med Emmas kamera under lördagen:


F14

Igår hade jag den värsta dagen på jobbet jag någonsin har haft och jag tror inte att det någonsin kommer att kunna bli värre. Vi hade fått ett extremt fullt och tungt schema och utöver det hade vi larmtelefonen som ringde var tionde minut. Vi for fram och tillbaka, lyfte och arbetade på tok för mycket. När dagen väl var slut så for jag hem för att invänta Emma. Vi bestämde oss för att vara lagliga genom att gå på bio för att se "I taket lyser stjärnorna". Innan det så gick vi på Ica och handlade lite och vi upptäckte det bästa i frysen, det finns Wienerbröd som man kan värma i micron. Vi köpte självklart det och testade direkt efter att vi hade ätit middag. Sen var det dags att promenera till SF. När vi klev in i salongen så var det till en början inte så mycket folk men något som vi genast registrerade var att det var vi och F14, vi drog upp medelåldern rätt ordentligt och självklart så satt jag och Emma tyst när de andra i salongen skrattade och när de va tyst så skrattade vi. I slutet av filmen började de flesta gråta men vi satt och gäspade och konstaterade att vi nu vet varför vi inte brukar gå på bio utan hellre sitter hemma och ser på film.

Nu är det dags att göra hallonpaj tillsammans med Emma och sen börja göra sig färdig inför kvällen.


Fullt upp.

Idag började jag med en sovmorgon vilket var välbehövligt efter söndagens sena kväll. Jag hade planerat att lägga mig i sängen med täcket draget högt över huvudet efter den extremt deprimerande matchen och bussresan hem. Men planerna förändrades, det blev en biltur ut till maxi för att handla och sen vidare till för att äta och se på film. Det blev allt senare och jag tänkte gå hem men fastnade vid super bowl, visst jag låg på soffan och små sov största delen. Men det blev sent ändå. Igår stod arbete högst upp på planeringen, jag var hyfsat pigg på morgonen men under dagens gång så kände jag hur tröttheten kröp sig närmare och närmare. Efter en powernap så var det dags för innebandyträning, tempot var inte på topp och stämningen tämligen tryckt men det flöt på hyfsat bra ändå.
Idag hade jag en ledig dag från allt arbete så vi åkte ut på landet för att äta luch med Oscars mamma och pappa, självklart var jag nervös men det var väldigt trevligt och nervositeten släppte rätt snabbt. Jag fick träffa hundarna, katten, grisarna och de skrämmande stora hästarna. Efter en god lunch tog vi bilen tillbaka till Karlstad igen och det var dags för mig att fara med Emma på gymmet. För första gången fick jag se Emma cykla, (det finns bildbevis). Träningen blev rätt lugn eftersom ingen av oss var allt för taggade men roligt var det som vanligt. Det är alltid lika roligt att vara med Emma och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan alla roliga stunder!

Nu är det dags att kolla lite på tv och sen väntar sängen på mig.