Snö?

Det snöar idag, varför kommer snön nu och vart va den under vintern?! Jag som hade hoppats på en solig dag. Jag tog mig upp hyfsat tidigt idag, tog cykeln ner till stan där jag först gick in på MQ, skulle hjälpa Oscar att hitta något snyggt tills på lördag. Jag hittade en jätte snygg skjorta från Blue print. Sen gick jag och drömde mig bort inne på Mitt i City, hittade ett par perfekta skor till mig och när jag frågade om jag kunde få testa den andra skon i samma storlek så berättade butiksbiträdet för mig att det var den sista i den storleken så när båda skorna satt på mina fötter och jag gick omkring i affären så bestämmde jag mig för att skorna måste bli mina! Så jag inhandlade skorna och en topp på Gina Tricot. Sen gick jag in på bolaget och köpte lite att dricka till imorgon då det är avslutningsfest för Skattkärr. Jag ska upp och jobba på söndag eftermiddag så det blir en rätt lugn kväll för mig.

Nu väntar jag bara på att Annie och Elin ska höra av sig och sen ska jag hjälpa dom med att flytta. Ska bli roligt att få se den nya lägenheten.

 

Jag älskar dessa och dom kommer att användas flitigt i sommar tillsammans med ett par jeans eller någon enkel klänning.

Mycket gjort på en dag.

Igår for jag till Oscars mamma och pappa och åt lite sen lunch, det blev fisk och potatis. Riktigt gott faktiskt trots att jag inte brukar tycka om fisk men det börjar ta sig. Klappade inte några hästar under besöket men jag kollade på dom genom bilrutan när vi åkte hem igen. Sen blev det en tripp till gymmet för att köra ett pass tillsammans med Sandra, Linn och Maria. Träffade även Camilla och Markus där. Många som hade tagit sig dit. Efter det så drog jag mig hemåt för att kolla på hockeyn, Färjestad imponerade inte speciellt så mycket men en vinst är alltid en vinst.

Idag klev jag upp hyfsat tidigt för att hinna med allt jag hade tänkt. Jag började med att springa en runda, det blev väl inte jätte långt men det kändes bra att komma ut och springa lite. Sen tog jag cykeln till mackarna här bredvid Herrhagen för att pumpa mitt bakdäck, men det fanns ingen pump till min ventil så jag gick in på en motorcykelaffär och frågade snällt om dom kunde pumpa mitt däck. Så nu har jag luft i däcket och igår hjälpte Oscar mig med att byta bromsarna och tramporna, så nu är min cykel nästan som ny. Efter det slängde jag mig in i duschen för att sedan tvätta lite kläder. Medans maskinerna var igång så började jag med våran super goda middag, det blev renskavsgryta och makaroner som uppskattades mycket av Oscar.

Efter maten så tog vi bilen iväg till Kil där Oscar skulle hämta lite öl och sen fick jag mig en liten historialektion på tillbaka vägen, han visade mig vart det en gång i tiden har gått ett järnvägsspår. Och nu har jag bara suttit och kollat på tv medans Oscar är och spelar poker men jag ska strax kila över till Annie där jag och Elin ska färga håret på Annie. Imorgon väntar en dag på jobbet och efter det en trevlig stund tillsammans med Emma, det kanske blir hockey. Vi får allt se vad för roligt vi hittar på.

En härlig dag tillsammans med Emma!

Det blev en tidig morgon idag eftersom jag lovade Oscar att jag skulle följa med honom till jobbet och ta med bilen hem sen. Han skulle vara på jobbet kl 05.00 eftersom att dom skulle åka iväg till Husqvarna på utbildning. Jag klev upp och var inte allt för vaken men när det var min tur att köra bilen så vaknade jag till. Men så fort jag kom hem igen så väntade sängen på mig med öppen famn. Jag somnade om på en gång men det var tomt i sängen, när jag vaknade så saknades någon. Jag vaknde igen när jag hörde att telefonen vibrerade på golvet. Det var Emma som väckte mig till liv igen vid 11.30. Vi bestämde oss för att fara en sväng på gymmet innan vi åkte till Bergvik för att strosa omkring och fördriva tiden lite.

Efter ett par dödande övningar på gymmet så tog vi på oss slapparkläderna och for till IKEA för att köpa korv, så otroligt gott. Det blev två varmkorvar var och äppeljuice. Sen gick vi en vända i alla affärerna innan vi avslutade med en mjukglass, strösslet var gott men glassen smakade inte riktigt som mjukglass ska. Lite väl vattnig. Men det blev årets första mjukglass. Och Emma sölade såklart på sig. En underbar dag tillsammans med Emma och solen sken! Bara vi kan komma på något så knäppt som att åka till IKEA för att äta korv.

Igår skar jag mig på brödkniven, jag trodde aldrig att det skulle sluta blöda men det gjorde det tillslut. Tyvärr så har jag fortfarande ont i det men det går förhoppningsvis över.

 
Emma provade hattar men forstod inte varför man har dom.

Hon hittade riktigt stora skor som kanske inte passade.
 
Men hyfsat snygga och på rea!

Vill bli brandman, men måste hitta en större brandbil.


Nu ska jag lägga mig i den toma sängen och längta till imorgon kväll då den inte längre kommer att vara så tom för då är Oscar hemma igen.

Två däckbyten på en dag.

Idag hade jag äntligen en ledig dag från allt arbete, har jobbat 9 dagar i sträck nu och det är rätt slitsamt. Idag tog vi ingen jätte lång sovmorgon utan vi klev upp där vid 9.30. Även Oscar hade ledigt idag, men han skulle iväg på banken på morgonen och jag tänkte byta slangen i mitt punkterade däck. Oscar fick dock hjälpa mig lite eftersom jag hade lite svårt att få lös däcket. När Oscar skulle åka iväg till stan så upptäckte han att det var punka på bildäcket så han fick byta ytterligare ett däck.

Senare på dagen tog vi oss en tur till Oscars mamma och pappa, där åt vi god mat och sen lyckades jag klappa en häst igen. Jag håller mig till hästen Jojo eftersom att han verkar snällast. Han är lite små tjock och ser så där snäll ut på lite längre avstånd. När man kommer närmare så blir han genast stärre men han är lugn och slänger inte så mycket med huvudet. Jag följde till och med in i stallet där de två travhästarna stod i sina lådor, eller som det egentligen heter boxar. Brecvid Jojo stod en häst och åt, vid första synen så såg den inte så stor ut men när jag stod och klappade Jojo på nosen så upptäckte jag hur stor hästen bredvid var. Jag känner mig riktigt stolt och kan nu förhoppningsvis sova utan mardrömmar om hästar.

Imorgon väntar arbete på Orrholmen, något som tyvärr inte ser fram emot. Men det är bara mellan 7 och 14 så jag hoppas att det går bra. Efter det blir det nog en sväng förbi bolaget innan jag går hemåt. Får se vad kvällen sedan erbjuder.


Räven!

Kvällarna på jobbet har varit allt för bra, snart kommer det nog smälla till och vi hinner inte göra allt vi ska. Jag kan knappt förståatt vi va färdiga kl. 20.05 ikväll och igår va jag färdig 20.30. Men det är skönt att slippa stressa. Nu har man tid att sätta sig ner med kunderna och prata lite.

Idag blev det en sväng på stan tillsammans med Emma, köpte mig en pilates boll och en ny cykelslang,. Upptäckte när jag skulle cykla till stan för att möta Emma att jag hade punka på bakdäcket. Jag blev inte allt för lycklig men tog mig en promenad till stan. Sen fick jag låna en cykel på jobbet så att jag slipper gå till jobbet så tidigt imorgon.

Årets RÄV är i varjefall Emma Vieweg med sin rymmning hemifrån en natt till en kille, hon tänkta att hennes mamma och pappa inte behövde veta det så för att dölja det hela bddade hon om sin säng så att det skulle se ut som om hon låg där ifall de skulle gå upp på morgonen och säga något åt henne innan de for till jobbet. Ingen var dock ingen som var upp på hennes rum och såg detta men bilder togs det iaf.

 

Hon la även dit lite löshår så att det verkligen såg ut som att hon låg där.


Sallad

När jag va på affärern blev jag väldigt sugen på sallad, så jag inhandlade en massa olika saker till en god sallad. Köpte allt som jag gillar i en sallad, tex. soltorkade tomater, kidneybönor, majs, gurka, bacon, avokado och massa mer. Vet inte riktigt om man kan blanda allt som jag blandade i men jag tycker att det ser väldigt gott ut. Jag gjorde dock ganska mycket så nu har vi matlådor för några dagar framöver. Jag längtar redan till imorgon då jag får äta min sallad till lunch på jobbet.

 

Härligt på jobbet.

Min dag började bra idag, vaknade 11.30 av att dom ringde från jobbet och frågade om jag kunde komma in 14 och hjälpa till med eftermiddagsbesöken. Eftersom jag bara hade inplanerat två och en halv timme idag så sa jag ja, det är alltid bra med fler timmar. Jag diskade och plockade lite innan jag begav mig iväg till jobbet. Jag skulle sitta avlasting hos en kund idag och det var nog lband det roligaste jag har gjort. VI satt och såg på Elvis liv och åt vindruvor.

Ikväll skulle det ha varit träning men eftersom att vi inte skulle vara mer än 6 st så blev det ingen träning, känns tråkigt eftersom att jag missade måndagsträningen så blir det ingen innebandy för mig under denna vecka. Men nästa vecka hoppas jag att vi kör någon träning iaf. Jag får ta tag i mig själv antingen imorgon efte jobbet eller på lördag innan jobbet och kanske fara ut och spring eller ta en sväng förbi gymmet.

Men nu ska jag gå till Hagahallen och handla lite och sen bara lägga mig på soffan och kolla på lite tv tills Oscar kommer hem från sin träning. Ikväll blir det nog en tidig kväll eftersom jag börjar tidigt imorgon.


Pajkoma med Emma!

Idag har jag haft ytterligare en dag ledigt från allt arbete. Planerna för dagen var och städa lite, diska, slinga håret och ta det lugnt. Jag började dagen först vid 11.30 då jag klev upp ur sängen efter en natts god sömn. Jag började med det lite tråkigare medan jag väntade på Emma, disken och städningen tog inte så lång tid men jag orkade inte påbörja klädhögen på golvet utan tänkte att vi ska tvätta vilken dag som helst så det får vänta. Emma kom och vi började med att prata om allt roligt som hände under helgen. Sen var det dags att dra upp lite slingor. I med färgen och sen satte vi oss och kollade lite på TV. Vi kom fram till att vi skulle äta middag tillsammans men vi visste inte till en början vad vi skulle äta, men rätt snabbt kom vi på hallonpaj, det börjar bli en slags tradition för oss. Så när färgen hade varit i tillräckligt länge och jag hade fixat till håret så tog vi oss en promenad till Hagahallen för att inhandla hallon, vaniljvisp och wienebröd.

När vi skulle hitta vaniljvispen så hittade vi bara lappen i hyllan där det står vad vaniljvispen kostar, vi trodde våra planer hade förstörts men kom på den smarta idéen att det finns ett konsum uppe på Herrhagen så vi tänkte att vi kunde gå dit istället. Men då kom en ur personalen så vi passade på att fråga om dom inte hade mer av vaniljvispen. Det visade sig att det fanns så vi slapp gå till konsum. Men när vi började tänka efter så slog det oss att de är närmare till konsum och vi kunde inte förstå varför vi aldrig hade tänkt på det utan att vi alltid har gått till hagahallen. Så till nästa gång går vi dit istället.

Vi tog oss hem och satte på ugnen direkt, sen började vi med att göra iordning hallonpajen. Medan den var i ugnen så satte vi oss i soffan och åt wienebröd. Det var våran förrätt så där på en tisdag och sen satte vi i oss våran huvudrätt som blev hallonpaj. Guuu se gött!

Sen lyxade Emma till det genom att ringa sin pappa som fick komma och hämta henne och jag satte mig vid datorn och inväntade Oscar. Han skulle dock fara på u-lagets träning så jag passade på att åka med honom till Färjestad för att kolla posten och sådant. Så nu sitter jag här i min lägenhet och lyssnar på Emmas extremt bra skiva. Ska bara vara här tills Oscars träning är över och sen ska jag åka tillbaka till Herrhagen, gå och lägga mig så jag får vila några timmar inför morgondagen som innehåller arbete till fullo. Börjar 7 och slutar 11 på Kvarnberget sen börjar jag igen 14 och slutar 21.30 på Viken. Så jag kommer att vara måttligt trött imorgon kväll. Tur att jag bara jobbar 15.15 - 17.45 på torsdag.

Nu ska sätta på min extremt stora tv och se om det är något bra på de få kanalerna som jag har. Är det inte det så spelar jag nog lite sims.