29 juni.

Två av fyra dagar på jobbet är avklarade sen blir det en ledig fredag. Håller tummarna för solsken så man kan ligga ute och steka lite. Jag är rätt trött och dåsig just nu men det finns en ganska bra förklaring till det. Jag ringde ju till sjukvårds rådgivningen i torsdags för att höra vad jag skulle göra åt min rethosta som jag har dragits med dom senaste 5 veckorna. Fick till svar att gå till vårdcentralen på måndagen. Men jag hatar att sitta där och vänta på inget och sen så jobbar jag ju dag måndag-torsdag och jag skulle inte stå ut med hostan så länge. Så jag frågade en läkare på avdelningen som skrev ut ett recept på cocilana. Jag tog 5 ml. igår när jag kom hem från jobbet och det blev jag total däckad på. Sov utan att hosta under hela natten men jag drömde konstiga drömmar och sov oroligt. I morse så började hostan igen så det fick bli en dos till. Det hjälper verkligen effektivt men morfinet tar verkligen på mig. Så min ork är inte i topp utan jag spenderar dagarna på jobbet i full fart och när jag kommer hem väntar sängen troget på mig. Bäst att vila upp sig när man kan.

27 juni.

I fredags så jobbade jag kvällen och det var helt underbart, vi hade lagom med saker att göra och vi hann ha vårt knytkalas där vi mest hade efterrätter. Sjukt god räkpaj som Nina hade gjort! Efter jobbet så for jag förbi Robin en sväng, hade inte planerat med att dricka men det blev lite iaf. Somnade inte förrän på morgonen på lördagen och vid 12 ringde dom från jobbet och frågade om jag inte kunde hoppa in och jobba under kvällen. Självklart tänkte jag, övertid och storhelg, kommer att sitta fint i Juli när lönen kommer. Efter jobbet igår så blev det bara sängen och idag har jag varit och kollat på kläder åt mamma men jag hittade mig allt lite själv också. Det blev en ny jacka och en bikini från Intersport. Nu väntar lite grillat innan jag ska iväg och spela brännboll med innebandylaget.

24 juni.

Solen skiner och snart är det dags att cykla iväg till jobbet. Jag fick precis veta att mina planer om att åka ut till Bjurholm på lördag inte blir av, så nu sitter jag här och försöker komma på något annat att sysselsätta mig med på lördag. Det får nog bli något glas vin och en sväng på krogen. Försöker få med mig lite vänner så blir det nog kanon. Har varit och köpt godis på Coop som vi ska mumsa i oss imorgon kväll på jobbet, det blev hela 1,7 kg så jag tror att vi kommer klara oss helt perfekt under kvällen. Nu ska jag bara slänga på mig lite sköna kläder och cykla iväg! Hoppas att alla får en bra dag!

22 juni.

Ytterligare en ledig dag med sol, synd bara att det ska blåsa så förbannat och att luften inte har den där sköna sommar värmen i sig än. Men jag har varit riktigt duktig idag, for och stor handlade åt mamma idag, köpte mig hostmedicin mot rethosta och en sväng på bolaget blev det. Sen åkte jag förbi min moster för att kolla till katterna. Hämtade ut ett paket med min nya parfym som jag köpte mig på tradera samt en sväng förbi Malin för att vara kaffekärring och smaka hennes nybakade special muffins. Och nu har jag precis duschat efter en sjukt rolig innebandyträning.

När jag stod där inne på apoteket så blev jag chockad över priset på hostmedicin, den som jag köpte förra gången va för slem hosta och den hjälpte väldigt bra och kostade inte allt för mycket men hostan övergick istället till rethosta och 100 ml. kostade mig 97 kr. Jag kan inte förstå att det ska vara så sjukt dyrt. Det va nämligen den billigaste, va tvungen att fråga vad de var för skillnad på dom men jag fick till svar att dom fungerar precis lika bra. Men jag betalar hellre och slipper den här hemska hostan eftersom den ger mig sjuk huvudvärk och jag får knappt sova något om nätterna. Håller nu tummarna för att det hjälper.
Riktigt roligt med en innebandyträning ikväll, bara tråkigt att jag ska ha så sjukt ont i min häl som fick sängen över sig. Fick inte ner min fot i innebandyskon så fick jag låna en på tok för stor sko av min tränare men det gick bara bra när vi skulle springa för sen när jag skulle ställa mig på knä så tryckte den för mycket på hälen så det fick bli barfota med sko på den hela foten. Jag vet att jag kommer att ha träningsvärk imorgon, vi körde på ganska hårt och jag kan väl inte direkt påstå att jag har kört allt för mycket styrka under uppehållet men det är alltid skönt att känna att man lever.
Nu blir det något avsnitt av Rederiet innan sängen kallar på mig.

21 juni.

Så skönt med en ledig dag, jag har verkligen inte gjort något vettigt känns det som men jag tror att min kropp behövde de. Jag cyklade ner till stan för att byta tunican från MQ som mamma köpte åt mig och sen köpte jag mig ett par leggings på H&M. Efter en lite rundtur på stan så cyklade jag hem igen för att gå ut och gå med min mosters hund som vi tar hand om medan hon är i Stockholm. Sen har det blivit ett och annat avsnitt av Rederiet. Verkligen skönt att inte alltid göra något och att bara ta dagen som den kommer.
'

Eftersom jag jobbar på midsommar så har jag inte kunnat planera något för fredag kväll men jag är ledig både lördag och söndag så det blir nog en tur till Bjurholm på lördag eftermiddag för att se Riff Raff Ruff. Resten av denna kväll ska nog bara spenderas hemma. Lugnt och skönt.

20 juni.

Nu väntas två lediga dagar efter en psykiskt tung helg på jobbet. Eller ja, det har självklart varit underbart roligt att jobba under helgen men på något sätt så finns det människor som lyckas suga all energi ur en när man kommer in i samma rum som dom. Så jag måste verkligen ladda om batterierna tills på onsdag kväll då det är dags att jobba igen. Men om solen skiner som den gör just nu så blir det inga problem. Vi är bäst Helena!

Jag lyckades lämna en fot lite för långt bakom mig när vi skulle styra in en säng på en sal idag så jag fick en del av sängen rakt in i vristen, sjukt ont gjorde det. Jag har aldrig förut funderat över hur tung sängarna vi har på avdelningen verkligen är. Vristen är blå och svullen men sånt går ju faktiskt iaf över, det finns dom som har det mycket värre än mig så jag biter ihop. Förhoppningsvis så har det värsta gått över tills på tisdag då det är dags för ett efterlängtat innebandypass.
Nu blir det vila för mig och kanske något avsnitt av Rederiet.

18 juni.

Dagen har varit väldigt bra, sjukt roligt och trevligt på jobbet. Vi fick testa på något nytt som vi inte riktigt visste om det skulle fungera men det gjorde de. Inte så sjukt stressigt men ändå massor med saker att göra.

Har precis varit och skjutsat min moster till flygplatsen, tror jag har flyttat ut dit med tanke på den senaste månaden. Tror jag har varit där typ 8 gånger. Men det kan ju vara trevligt på sitt sätt. Kvällen blir lugn eftersom det är jobb imorgon för mig, det blir nog en film på en stund. Kryp ner under mitt täcke och bara ta det lugnt.

inköpen

Denna härliga sak!
Det blev denna diskhandduk men även en i vitt med svarta blommor.

17 juni.

Dagen började med en sväng till Carlshem för att hämta Jojo som skulle köras ut till flygplatsen. Kändes tråkigt att säga hejdå men vi får se till att ses snart igen! Sen blev det en sväng på stan tillsammans med Malin, god lunch på Coffehouse i MVG. Jag hittade två jätte fina diskhanddukar som jag köpte mig, någon gång kan det ju vara bra att ha på lager. Malin hittade även en sån där huvudmassage grej för 20 kr som vi båda inhandlade. Jag har redan masserat mig själv en stund innan jag la mig i sängen för att läsa en bok. Just nu läser jag Camilla Läckbergs böcker, måste ju hålla mig sysselsatt tills nästa Mari Jungstedt bok kommer ut, men det lär väl tyvärr dröja ett år. Någon som har något förslag på bra böcker, de får gärna vara svenska kriminalromaner eller självbiografier.

Jag satt och kollade in lite bloggar och hittade då en jätte mysig blogg på blogg.se startsida som jag nu har suttit och läst väldigt länge. http://acarolinas.blogg.se/
Nu är det dags att göra lite middag och sen ska jag bara ha en lugn och skön kväll och ladda batterierna inför morgondagens arbetspass!

16 juni.

Nu har jag gjort mina två första kvällar på jobbet, ingen inskolning längre nu går jag för mig själv. Känns otroligt roligt, jag har verkligen längtat efter kirurgen. Nu känns det mesta som vanligt igen och jag trivs med det än så länge.

Igår kväll när jag kom hem från jobbet så satt jag i soffan med mamma och pappa en stund och helt plötsligt så började det på något konstigt sätt att skaka i huset, ja sa att det måste ha varit en helikopter som flugit väldigt lågt så jag gick ut på altanen och kollade men där fanns inte någon helikopter så långt ögonen kunde se. När jag sen försökte kolla på vk.se så var sidan överbelastad så jag kikade in på aftonbladet istället där såg jag att det tydligen hade varit ett jordskalv i Norrland. det känns lite smått obehagligt att man kände det eftersom det inte är så vanligt i Sverige men nu fick man uppleva det. Fast jag tycker att det räcker med att ha upplevt det en gång så nu är jag nöjd.
Dagen har spenderats ute på två promenader i solen och nu väntar jag mest på att mamma och bror ska komma hem från jobbet och pappa från sin cykeltur så blir det middag och sen en sväng förbi min moster för ett besök och lite inskolning på hennes katter. Ska nämligen vara kattvakt under helgen. För mig blir det en helg med arbete, jag gör fredag, lördag och söndag 06.45-16. Jag ser faktiskt fram emot det. Men jag hoppas att det blir ganska lugnt och inte så många jourfall. Nu ska jag pyssla med mitt hår lite.

11 juni.

Gårdagen var full späckad med saker att göra. Började med att gå upp vid åtta för att göra i ordning cupcakesn och ta fram porslin, duka, blåsa upp ballonger och pynta med studentgrejer. Sen bar det av till Vännäs för att sitta i kyrkan och lyssna på präst, rektor, sång och min älskade lillebrors ljuvliga stämma i Den blomstertid.. men en vers för tidigt, allt för att låten skulle ta slut snabbare och han skulle få komma ut ur den extremt varma kyrkan för att dricka lite mer.. Sen ställde vi oss i folkvimlet med den helt underbart fina studentskylten! (bild kommer) Sen var det dags att åka hem för att invänta gästerna, det va sjukt gott med smörgåstårta!

Klockan gick snabbt och helt plötsligt var ja tvungen att åka iväg till jobbet. Jag fick med mig smörgåstårta och cupcakes som uppskattades väldigt mycket av mina kollegor. En underbar natt på sjukhuset, jag vet inte varför jag älskar Norrlands universitetssjukhus så mycket men det är bara så sjukt härligt att komma in där både på morgonen då det är full rulle och folk som springer åt alla möjliga håll och på kvällen då det är helt tomt och lugnt. Det är som att kliva in i en helt annan värld och där trivs jag extremt bra! Ser fram emot slutet av sommaren då det bara blir natt pass för mig.
Nu blir det en lugn kväll, kanske en bit smörgåstårta. Men imorgon åker jag till Ängersjö, där är det den årliga Ängersjöfesten! Det kommer bli hur kul som helst!!

lyx!

Jag har verkligen världens tur! Jag blev bjuden på lunch hemma hos Johanna idag och nu blir det middag hemma hos Malin Larsson ikväll! Lyxigt! Vi ska nämligen till flygplatsen och hämta hennes syster Jojo ikväll så hon passade på att bjuda in mig på middag innan det. Sen ska vi vara kaffekärringar en stund och sen blir det flygplatsen!

Ska bli otroligt roligt att träffa Jojo, har inte sett henne på länge och hon är ju som min lillasyster! Jag ser fram emot att överraska henne ikväll, hon vet nämligen inte om att jag kommer att vara med och hämta henne!

9 juni.

Imorgon tar min lillebror studenten! Kan inte fatta att han gör det, jag kommer fortfarande ihåg när vi va små och jag trodde då aldrig att vi skulle bli vuxna. Helt ofattbart!! Jag vill också ta studenten igen! Jag hoppas nu bara att solen skiner imorgon och regnet har dragit förbi. Jag vill ju kunna fixa håret och ta på mig sommar kläder imorgon! Jag har precis varit och fixat lite alkolada till min bror, han fick det han ville ha och sen kunde jag inte låta bli att köpa honom en päronlikör när jag stod där inne på bolaget. Han fick den i studentpresent av mig.

Jag läste igår på http://lindablom.se/ att det va 20-50% rabatt på skor från http://skotrend.se/ Och jag har funderat länge på ett par Wildflower by Kenza, så jag tänkte att det är väl dags att beställa ett par. Men jag va väldigt osäker på vilken storlek som jag skulle köpa så jag for förbi Skohuset här i Umeå och tänkte att jag skulle prova ut storleken, då såg jag att det va 50% på precis dom skorna som jag ville ha och det va bara ett par svarta kvar! Självklart så va de min storlek!! Så jag passade på att köpa dom! Wiiie! Lyckan är total, snacka om att man kan ha tur ibland! Tänkte faktiskt ha på mig dom imorgon om vädret tillåter! http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/wildflower-by-kenza-735/late-night-735007-14/&qNavigation=brands dessa blev det!
Fick mig jätte god lunch hemma hos Johanna idag så nu vet jag inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med, blir nog att måla naglarna så dom är fina tills imorgon. Men jag måste ta bort lacket innan jag ska gå på natten imorgon, inge nagellack på jobbet tyvärr! Men samtidigt så har jag världens bästa jobb så de gör mig inte speciellt mycket.

Malin!

Det blev en sväng förbi Malin för att säga hejdå, eller nej det kändes lite för hemskt att säga det. Bättre att säga vi syns snart. Fan va jag kommer att sakna henne under dom här tio veckorna som hon ska vara borta. Jag ska se till att byta till mig en helg och få bort två andra dagar så jag har ledigt minst fyra dagar så jag kan åka till henne och Sandra. Det kommer att bli så tomt utan dig Malin!


Sen blev det en härlig dusch och nu sitter jag med mjukisar i sängen med datorn i knäet. Snart är det nog dags för efterlängtad sömn!

8 juni.

Ytterligare en underbar dag på jobbet! Jag kan inte förstå hur det kan vara så roligt att jobba, hela dagen flyter på så snabbt. Det har iofs varit väldigt lugnt idag, men sista 45 minuterna så blev det ganska mycket som skulle göras. Men jag och Susanne lyckades hinna med allt. Imorgon är jag ledig och på torsdag går jag på natten tillsammans med min kusin Åsa, ska bli sjukt roligt. Ser fram emot sommaren!!

Nu är jag dock helt slut i huvudet och mina ben är trötta men så blir det när det är mycket att ta in och man springer omkring mycket.
Fick tillbaka på skatten idag, så skönt. Hade inte räknat med att få tillbaka pengarna riktigt än, trodde dom skulle komma senare, men man ska inte klaga.
Nu är det snart dags att äta lite middag och ta sig en välbehövlig dusch sen får vi se vad kvällen bjuder på!

kvällspromenad.

Nu har jag aktiverat mig själv under kvällen, annars hade jag lagt mig i sängen och läst vilket hade resulterat i att jag hade somnat. Jag började med att baka dröm rulltårta och sen blev det kola rutor så nu är allt färdigt inför min lillebrors student. Sen satte jag mig och klippte ur alla artiklar i gamla tidningar som handlar om mig eller mitt innebandy lag sen man va lite och klistrade in dom i ett fint album. Måste ju ha något att läsa som kan ge en lite positivt när det någon gång går tungt.

Och nu har jag precis kommit in från en lång promenad, jag har gjort allt för att hålla mig vaken men samtidigt bli trött tills jag ska somna och det har jag lyckats med. Nu blir det sängen för mig så jag orkar upp imorgon för min andra inskolnings dag på kirurgen 3.

7 juni.

Första dagen på det nya gamla jobbet gjord. Jag älskar verkligen det, så sjukt skönt att komma tillbaka till avdelningen igen. Mycket att göra och nya saker hela tiden. Kirurgen 3 är helt klart det bästa stället som finns. Även fast det är nästan två år sen jag jobbade där sist så kom jag in i rutinerna ganska så snabbt. Jag minns mer än vad jag trodde att jag skulle minnas. Härligt att träffa alla gamla arbetskamraterna igen, många kramar under dagen!

Men tröttheten kom inte på morgonen när jag klev upp utan snarare där vid halv två, kan ju iofs bero på att jag hade fullt upp hela morgonen och sen när kvällens personal kommer så blir det hela väldigt lugnt. Fick även veta att jag kommer att ta hand om feriearbetare under sommaren, det kommer att bli sjukt roligt!
Nu väntar middag och sen kanske en promenad för att trötta ut mig lite och sen en sväng förbi Malin för att säga hejdå. Uh va tråkigt det kommer att bli utan henne hela sommaren!!

6 juni.

Idag är det Sveriges nationaldag, den firas inte i våran familj. Utan vi har sysselsatt oss med annat under dagen. Jag försökte kliva upp tidigt imorse för att ställa rätt dygnet så man orkar upp imorgon när jag börjar jobba. Men det gick väl sådär, klev till slut upp ur sängen vid 9.30. Väl uppe så blev det putsning av fönstren och strykning av gardiner för att sen sätta upp dom, så nu är lägenheten redo för sommaren. Sen var det dags att baka lite mer för min lillebrors student som är på torsdag. Idag lyckades vi med kakan som vi misslyckades med under vecka. Nu ser den i alla fall fin ut så får vi väl se om den går att äta.
Kvällen igår va jätte trevlig tillsammans med Malin, vi tog oss en caffelatte från Mc Donalds och satte oss i gräset vid kajen innan filmen skulle börja. Måste säga att Sex and the city 2 va riktigt bra! Hade nog tanken om att tvåan oftast brukar vara lite sämre. Men dom har verkligen lyckats med den här också.
Nu sitter jag och funderar på hur man ska lägga upp resten av kvällen, ska byta nagellack, kan inte ha färg på jobet utan det måste vara genomskinligt, ska ta mig en promenad samt en dusch och eventuellt baka kolarutor tills på torsdag. Kan var skönt att ha allt bakande färdigt redan nu så behöver man inte tänka mer på det. Så det är väl bäst att köra igång så man kommer i säng någon gång ikväll!
Jag kommer att sakna dig som fan Malin när du åker! Vi måste ses imorgon kväll!!

nya lack!

Nu är jag hemma igen efter en vända på stan med mamma och sedan Malin. Det blev ingen mjukglass med blåbärssmak eftersom den kalla vinden drog in över staden. Det blev istället en muffins och caffelatte på Wayne´s. Vi satt ett bra tag och pratade mycket om våra minnen från student VM helgen. Och Malins hemska influensa/förkylning som hon drogs med under den helgen och som inte än har släppt henne. Vi gissade på att jag fick en lättare variant av den eftersom jag börjar bli bättre.
Jag shoppade mig bara två nagellack från depend, det blev ett ljusrosa och ett knallgrönt! Det gröna sitter redan på naglarna, tänkte att det kunde passa bra för kvällens planer. Nu måste jag dock bara komma på vad jag ska ha för kläder till denna färg men det brukar alltid lösa sig.
Snart kommer Biffen och vi ska sitta och drömma oss bort till varmare länder innan vi sen drar ner på stan. Ser fram emot kvällen, jag kommer att sakna henne när hon åker iväg till Norge för att jobba nästa vecka! Men vi kommer mest troligast att ses redan i september nere i Oslo då hon förhoppningsvis kommer till mig för att jobba där istället!
Vi har sjukt många minnen tillsammans och fler kommer det att bli!

5 juni.

Nu har jag precis gått min morgonpromenad, det är nog det bästa med hela dagen. Kliva upp och gå ut och gå innan resten av Umeå har vaknat till liv på riktigt. Solen sken men det blåser tokigt mycket så nu är jag glad att jag är hemma igen för det ligger just nu mörka tunga moln som med all säkerhet kommer att börja "tappa" stora blöta droppar.
Snart är det dags att göra sig i ordning för att möta upp Malin på stan, det blir en sväng på lite affärer med mamma innan för att se om vi hittar något bra till min lillebrors student. Sen blir det lite nya gardiner också.
Förhoppningsvis så skiner solen snart igen och till kvällen önskar jag väldigt bra väder så vi slipper springa med paraply från våran cosmopolitan till bion. Tagga Biffen!

4 juni.

Solen skiner. men det blåser som tusan. Lite tråkigt eftersom molnen letar sig fram på himlen ibland. Men man ska inte klaga för då kanske regnet kommer istället.
Dagen har spenderats på stan tillsammans med Stephanie, jag fick mig en fin klänning som hon inte kunde ha. Nu gäller det bara att mina bröst inte är för stora för den. Det blev inga andra inköp för mig utan jag nöjde mig med att kolla in sommarens fina kläder.
Imorgon blir det en sväng till på stan men denna gång med Malin, lunch/glass är ett måste om solen skiner. Annars har vi bestämt oss för att fika inomhus istället. Kvällen kommer att spenderas tillsammans med Biffen, en cosmopolitan eller två innan vi ser Sex and the city 2. Vi kommer att drömma oss bort utomlands innan filmen. Jag ser fram emot morgondagen!!
Nu är det väl bara middag som står på schemat för kvällen än så länge.

Bättre sent än aldrig!

Dålig uppdatering på min blogg, ja jag vet. Fick precis en önskan av Biffen att jag skulle skriva mer! Kanske är dags att ta tag i det nu.

Sommaren börjar sakta men säkert krypa fram ur sitt skal, skönt med värmen. Men jag vet redan nu att det blir mest att arbeta för mig. Skönt med tanke på dom senaste två månaderna då jag bara har varit hemma utan jobb. Men samtidigt så har det känts väldigt skönt, jag har hunnit träffa många gamla vänner och besökt dimman ett par gånger.
Det började bra med en resa till Åland med Norrlands Guld! Den årliga fylle resan där innebandyn inte riktigt står i fokus. Men med det underbara gänget i laget så spelar det nog ingen roll vilken sport som än ska utövas. Helgen efter det tror jag närmare bestämt att det var Valborg och den firades tillsammans med några ur Norrlands guld, sen var det dags för student VM här i Umeå där jag fick vara lagvärd tillsammans med Malin för det norska herrlandslaget. Snacka om lyx! Ett riktigt trevligt gäng som verkligen fick mina tankar kring att flytta till Norge för att jobba verkliga. Efter ett väl genomfört VM så slutade Norge på 4:e plats och helgen avslutades med en bankett där Norge vann! Det blev fylla som heter duga. Och sist men inte minst så har jag hunnit med brännbolls yran som smäller högt! Snacka om underbar helg, börja med en öl tidigt på fredag morgon för att sen gå på´t igen lördag morgon. Det finns inget som slår yran, men jag tackar gudarna för att den bara spelas en gång per år. Levern tar allt bra med stryk.
Det känns helt underbart att vara tillbaka i Umeå igen, även om det bara blir för ca 5 månader den här gången. Men vad ska man göra när det inte finns tillräckligt med arbeten här. Jag ska tjäna pengar i Norge för en oförglömlig resa tillsammans med Biffen! Jag ser verkligen fram emot resten av detta år och början på nästa. Jag längtar som bara den tills i höst då jag inte längre är Umeå bo, utan Oslo är min nya bostadsort. Klart att jag saknar Karlstad och alla vännerna där nere, men när jag ändå är i Oslo så är det inte långt till Karlstad för ett fin besök.
Innebandyn vet jag inte riktigt hur det blir med, ja har skrivit på två år för Ersboda! Min älskade modersklubb, men Norge lockar och kanske spela i någon norsk liga inte skulle sitta helt fel, vem vet. Kanske blir det så att jag återkommer till Norge efter vår resa. Framtiden är oviss, men redan planerad till viss del.
Under sommaren ska jag verkligen försöka hålla bloggen bättre uppdaterad och vid flytten så kommer jag försöka blogga extra mycket så att ni kan följa mitt norska liv.
Det är så de ska se ut!